Лозан Панов: Не усетих подкрепата на ДБ, те не бяха честни с избирателите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:50 / 19.11.2021
1582
"Моята кампания беше по-различна. Аз заложих на това да казвам истината, затова платих цената на истината. Кандидатът, който ме изпревари, Костадин Костадинов, заложи на антиваксърския вот. Аз заложих на това хората да се ваксинират", заяви  кандидатът за президент Лозан Панов в студиото на БТВ

 

"Не усетих подкрепата на ДБ. Нямаше нито един лидер, който да обяви номера на бюлетината ми“, оплака се бившият върховен съдия.

"Лидери на ДБ не са имали намерение да издигат свой кандидат. Подкрепа имаше само от една малка група ентусиасти от средите на ДСБ“, добави още той и уточни: "Едно е да говориш пред политиците, друго е да го правиш задкулисно. Няма нищо лошо да подкрепиш Радев, няма лошо да не подкрепиш един кандидат, който стои зад истината, няма лошо да се коалираш и с БСП…Важно е дали си честен към избиратели".

Панов подчерта, че един президент трябва да поставя мостове към всички. Това го нямаше в мандата на Радев и затова се стигна до политическата криза и отключи много други кризи. Аз бих искал да има стабилно управление. Особено когато имате в един парламент вече 7 политически формации да се  търси диалог, а не да търси разделителните линии.

Десните партии изпуснаха момента за провеждането на съдебната реформа. Цялото кредо на ДБ беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт, но те го изпуснаха. Задкулисието през това време успя да изземат антимафиотския фронт и съдебната реформа, коментира магистратът.

Той не пропусна да изтъкне, че в момента имаме сериозен проблем със здравната система, виновен за здравната криза е настоящият държавен глава Румен Радев.

С кандидатурата си Панов каза, че е искал да постави темата за съдебна реформа в центъра на политическия дебат. По думите му ДБ не са били честни с избирателите си. Според него е проблем, че в последните два парламента не се е сформирало редовно правителство: 

"Аз бих искал да има стабилно управление“.

Панов обясни, че е получил покана да се впусне в президентската надпревара един ден преди края на кампанията и това е изиграло своята роля за неуспеха му: "Аз ги изненадах с моето съгласие в последния момент да се кандидатирам, защото вярвам, че съдебната реформа трябва да се осъществи“.

 

Свободните хора са много повече от гласувалите за мен, те са и тези, които не са отишли да гласуват, защото нямат доверие в политиците, смята още Лозан Панов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).