Лидерът на КНСБ: Вдигането на минималната пенсия на 300 лв. ще е популизъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
10:43 / 16.11.2016
6955
При този бюджет, който е правен при различна философия, не е добре да се приемат предложенията за отхвърлянето на плоския данът и 300 лв. минимална пенсия. В този случай мисля, че това е популизъм. Това обяви по Нова тв лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Да се предприемат мерки и ако направим половин милион по-малко разходи, тези средства могат да бъдат преразпределени не само за администрацията, но и за наука, за култура. Само така няма да се дестабилизира системата, допълни синдикалният лидер.

Той подчерта, че протестният вот идва от това, че българите са страшно бедни, затова трябва да има мерки. Трябва да се преразгледа и плоския данък, да се намалят приходите от данъците на гражданите, които да се компенсират от промяна в данъчната система. Гражданите да не плащат толкова високи данъци, това да става по две скали, което ще оправи регресията в минималния доход на работещите, посочи Димитров.

Трябва да се намерят 1-2 милиарда в разходната част в бюджета. Но това може да се направи при един нов бюджет, направен от едно ново стабилно правителство. Пенсионният модел не трябва да бъде нарушаван, както и фискалния модел. Но трябва време промените да се случат, а до тогава на хората с най-ниски пенсии - да се дадат помощи, които да не са от пенсионните фондове, бе позицията на лидера на КНСБ.


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).