Крие ли се Кирил Добрев от правосъдието? За пореден път на делата срещу него в София и Варна не бе даден ход

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:15 / 10.12.2020
4371
Кирил Добрев не се яви в съда на делото срещу него, което бе гледано вчера в Софийски районен съд. Същото се получи и в Районен съд – Варна. И на двете места срещу него бяха насрочени дела за побой и обида. В София той беше призован на подсъдимата скамейка със съдебно разпореждане, но тя остана празна, тъй представил болничен лист.

Пред столичният съд той трябва да отговаря за уронване на доброто име и престижа на своя съпартиец Евгений Белий, на когото Добрев посегна физически и отправи ругатни през юни в партийната централа на "Позитано“ 20.

Видео от скандала изтече в интернет и стана публично достояние. Следящи развоя на делото срещу Добре още преди време коментираха, че на няколко пъти той се е укривал от призовкарите. Поредното дело е насрочено за 28 януари догодина, съобщиха запознати.

Второто съдебно дело срещу Кирил Добрев трябваше да се гледа също на 9 декември, но в друг съд – този във Варна, но и там делото е било отложено. Причината е обща едноседмична карантина за цялата Съдебна палата в морската столица. Това дело също е за нанесена обида.

По жалба на Борислав Гуцанов, председател на БСП – Варна, Добрев също бе призован и трябваше да се изправи пред Варненския административен съд по наказателно производство в самото началото на декември. Той обаче се опитал да направи всичко възможно, за да не получи призовката за Варненското дело, разказват запознати.

Досега пет пъти не е откриван на домашния си адрес от разносвача на призовки. Нещо повече - два пъти, по различни причини, Добрев не се явил в съда, където бил редовно призован. Според източници в съдебната власт и в двете съдилища вече са обсъждани варианти, ако не се яви на следващите заседания да бъде доведен принудително с полицейски конвой.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).