Кошмарен порой се изля над Варна, булеварди и улици отново са под вода

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:15 / 21.06.2020
5169
Кошмарен порой се изля над Варна, а булеварди и улици отново са под вода, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Затруднено е предвижването по основните пътни артерии, където има отичане на дъждовна вода поради наклон, както и по пътя Златни пясъци - Варна, коментират очевидци в групата Виждам те КАТ-ВАРНА. 

Огромен гейзер блика по пътя за "Виница", показват кадри в групата. Вода се събира отново в участъка по бул. "Левски" между бул. "8-ми приморски полк" и РЗИ-Варна в посока кварталите. Припомняме, че неотдавна същият участък се наводни и беше затворен за известно време за спешно почистване на отводнителните шахти.

От снимки в групата става ясно още, че се е отворила дупка в асфалта на ул. "Страхил" 10.

Наводнен е и подземният паркинг на варненски мол, информират очевидци в групата. Други съобщават за пропаднал таксиметров автомобил в шахта до Мебелна палата.

Въпреки ситуацията, не липсват и зевзеци, които споделят в групата шеговити коментари.

"Река Левски и притоците и отново плавателни и пълноводни. Отдай котва и пълен напред!", "Погледнато от положителната страна, поне сме морски град. Повечето можем да плуваме. Процентът опитни моряци на глава от населението е феноменален. В Пловдив като се наводни така, местните ги е страх от водата, все едно са котки", са само част от шегите.

Припомняме, че именно с чувство за хумор преди седмица двама младежи опънаха плажен чадър на бул. "Левски" и с усмивка поздравяваха водачите, които преминаваха в локвите край тях. 

Ето и прогнозата на синоптиците във Варна за времето от 21 часа на 21-ви до 21 часа на 22-ри юни 2020 г.: 

През нощта облачността ще намалее, на места до ясно, но над Югоизточна България облачността ще остане променлива като са възможни краткотрайни превалявания. Утре около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад, през деня по Черноморието от югозапад.

Минималните температури ще са между 14° и 19°, а максималните от 23° до 28°. За Варна минимална температура около 17°, а максимална около 26°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 20°-23°, северно от нос Калиакра около 18°.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
22.06.2020 Роми с хитър трик да припечелят някой лев след пороя във Варна
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).