Комедиантът Георги Кючуков: Нито един човек на изкуството не харесва политическата коректност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:37 / 01.10.2023
1818
В последните пет години в българския стендъп има много рязка посока нагоре, кривата се промени. Публиката вече се припознава, има изпълнители, които търси и иска да слуша. И това е радващо. Това каза в предаването "Сториборд“ на Радио "Фокус“ с водещ Благой Иванов стендъп комедиантът Георги Кючуков, известен и като Кметът на стендъпа.  

Следващият му проект е шоу по сериала "Приятели“. "Ще разкажем какво би било, ако тези персонажи са в България. У нас има адски много фенове на този сериал. Пуснахме дата за 18 октомври – за два дни всички 350 билета се изкупиха. Пуснахме втора дата – за 16-ти, и от вчера половината билети свършиха“, посочи той.  

По думите му киното е изкуство, което вдъхновява. "Има филми, които помагат, променят перспективата ти, гледната точка, показват нещо различно“, смята Георги Кючуков.  

Истински фен е на минисериалите, където има история, постоянно надграждане и бързи обрати, призна стендъп комедиантът.  

Влиянието на политиката върху филмовата и развлекателна индустрия според него е тема, с която се злоупотребява и която се преекспонира. "Няма артист, който харесва политическата коректност. Ако ти си нарушил закона, моралните ценности, нормално е да си понесеше последствията. Но когато го използваме като маша за саморазправа и отлъчване на тези, които не са на нашето мнение, нещата излизат от контрол“, коментира Георги Кючуков.  

В своята работа той разчита на импровизацията и се адаптира към публиката, доверява й се. "У чуждестранните комици трябва да търсите две неща – или човек, който провокира да имате позиция и да мислите, или човек, с който разпускате и просто се смеете. Ако е първото, вашите хора са Рики Джървейс, Джордж Карлин и може би в някаква степен Бил Бър. Ако искате хора за купон, за забава – Кевин Харт е вашият човек“, посочи той.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).