Кольо Колев: Необходим е нов политически елит, който да има по-изправен гръбнак

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:56 / 26.01.2023
1212
Необходим е нов политически елит, който да има по-изправен гръбнак. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ социологът Кольо Колев.

"Външнополитическите фактори и проблемите на България са до голяма степен продукт не толкова на вътрешнополитическа нестабилност, а на глупост и непоследователност. По отношение на Северна Македония имаме съчетание на глупост от една страна, и на вътрешнополитически игри от друга страна. Очевидно е, че от двете страни на границата има политически играчи, които се хранят с насаждането на омраза. Това е начинът им на живот. Да, без съмнение трябва да има много сериозна реакция по отношение на случилото се. Това, което се случи също показва, че от една страна ти не защитаваш реално своите интереси и от друга страна съм съгласен с твърдението на Буяр Османи, който казва, че не трябва да допускаме тези неща", уточни той.

По думите му се намираме в силнотурболентен свят, в който се сблъскват кризи. Социологът добави, че политическата нестабилност ще бъде дълъг процес, в който ще живеем.

"Когато ти си прегърбен и готов на всякакви отстъпки в името на малък бакшиш, то тогава винаги ще те подритват. Това ще се промени може би, когато се появи нов политически елит, който да може по-стабилно да седи на краката си и да има по-изправен гръбнак", изтъкна Колев.

"Основният сблъсък в предизборната кампания ще бъде между основния тандем ГЕРБ-ДПС срещу "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Разбира се, с идеята да се върнем "към доброто старо време" и обратното. До голяма степен и от по-малките партии вече ще зависи кой от двата фронта ще вземе надмощие, тъй като в момента малко или много изравнени", смята социологът.

Цоня СЪБЧЕВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (817):
28.04.2024 Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).