Кметът на елховското село Голям Дервент: Мигрантският натиск по границата ни се засили от два-три месеца

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:41 / 08.11.2022
1746
Мигрантският натиск по границата ни се засили от два-три месеца. Набезите са ежедневни. Всеки ден в селото хвърчат гранични джипове, но мигрантите не спират. Докъде ще стигне това не знам“. Това разказа за Агенция "Фокус“ Иван Франсъзов, кметски наместник  на село Голям Дервент. 

"Особено се засилиха нашествията на мигранти след случая с убитият полицай в Бургас, като особено активни бяха през летния сезон. Сигурно зорът им е голям, защото намират всякакъв начин да преминат през граничната ограда – със стълби, катерят се по дърветата, режат мрежата. В снощния случай са преминали точно там, където направиха новата ограда. На самата бразда, там, в близост е най-високият баир, там е станало“,  добави кметът.

"Това, което се описва в информацията е, че граничните полицаи са открили дупка, изкопана под земята, за да минават мигрантите оттам и като слезли от патрулната кола и осветили самото място се произвеждат изстрели от турска страна. 32-годишният Петър Бакърджиев е бил прострелян в главата и е починал на място.  

Убитият граничен полицай е син на бивш полицай от системата на МВР, разказа още кметът на селото. Петър е единствено дете, няма нито брат, нито сестра. Отскоро се радвал на нова кола, за която е щял да черпи приятели.

Жителите на елховското село Голям Дервент са потресени.  Досега не е имало подобен случай в селото. Чудят се как мигрантите са успели да пробият оградата, която е нова. "Преди години старото съоръжение беше с ток, обаче ЕС не позволява да има ток“, коментира още кметът Франсъзов.

Странно е, че никой от селото не е чул нищо. А изстрелите са били няколко. Цял ден днес криминалисти са на място. Всички очакват тяхното заключение. Хората в селото досега не са имали страх от мигрантите, но след този случай притесненията им нарастват, каза още Иван Франсъзов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (71):
03.01.2023 Граничният полицай Петър Бъчваров е убит от крадци на животни
19.12.2022 Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров
15.11.2022 Прокуратурата: Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него
14.11.2022 Цветан Цветанов: Трябва да подобрим охраната на границата ни
13.11.2022 Михаил Миков: ЕС трябва да оказва съдействие за опазване на границата
12.11.2022 Красимир Каракачанов: Трябва да вземем твърди мерки за охраната на
границата
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).