Кметът на Бургас застана зад желаещите да се разхождат полуголи по плажа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:41 / 11.07.2018
6651
Кметът на Бургас Димитър Николов застана зад желаещите да се разхождат по монокини по плажната ивица в отговор на искането на деветима пастори от евангелистки и протестантски църкви липсата на горнище да бъде забранена.

"Забраната на монокините на бургаския плаж не е демократична", каза градоначалникът и обясни, че такава заповед може да бъде издадена от общината само с промяна на Наредбата за обществения ред, но според него това е крайна мярка.

"На бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове, извън рамките на общината. Възможността хората да се чувстват свободно на пясъчната ивица е защита на демокрацията", обясни кметът.

Писмото на пасторите ще бъде разгледано в две от комисиите - в Правната комисия и в Комисията по обществен ред и сигурност. Те трябва да решат дали да се предложи промяна на Наредбата и дали да се внесе докладна записка в Съвета.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).