Кирил Рашков е превел 430 000 долара на футболен клуб "Литекс"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
12:22 / 06.10.2011
9082
Документът за трансфера е открит в багажника на една от колите му, съобщи един от свидетелите Васил Васев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.

"Следовател намери папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб "Литекс" - 430 000 долара. Документа го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях повикан като свидетел - да видя какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат", обясни Васев.

Той допълни, че ордерът е намерен заедно с други документи в сив "Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. 

"Мисля, че се води на жена от София, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васев.

Такъв документ има, потвърдиха разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укрити данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.

Преди две години Окръжна прокуратура - Пловдив е била сезирана заради акция на Агенция "Митници" и Икономическа полиция за производство на алкохол в спиртоварната в село Катуница. Делото е за разследване по повод данъчно престъпление, но е прекратено, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив Галин Гавраилов.

При акцията са открити по-малко от 250 литра спирт, което означава, че неплатеният акциз би бил под изискуемия от закона минимум за наказателна отговорност, обясни още Гавраилов.

По време на тази акция в спортоварната в Катуница са намерени 800 тона меласа - суровина за производство на спирт. Тя е била предмет на търговска сделка между Ангел Рашков и дружество от групата на "Литекс". Меласата била доставена от "Литекс", допълни прокурорът.



Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (29)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).