Кирил Петков се появи в трейлър на филм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:04 / 24.11.2021
3966
Лидерът на партия "Продължаваме промяната“ Кирил Петков, се появи на трейлъра на документалния филм за алпиниста Боян Петров "Отново съм тук“, чиято премиера е на 29 ноември в кино "Люмиер".

Петков беше един от основните двигатели на спасителната акция в Хималаите за издирване на алпиниста, който изчезна безследно в подножието на Шиша Пангма. По време на акцията се случи нещо без прецедент – Китай разреши на непалски спасителен хеликоптер да лети на нейна територия, а китайски и непалски алпинисти направиха опит да открият Боян. 

Режисьорката на филма Поли Генчева, която е и продуцент, и сценарист, зави пред "Телеграф“, че хората знаят адски малко за ролята на Кирил Петков в спасителната акция, и че никога нито той, нито екипът са спекулирали с това.

Поли Генчева посвещава години на филма за Боян Петров. Снимките започват веднага след катастрофата на алпиниста в Кресненското дефиле, когато едва не загубва живота си. Цялата подготовка за експедицията минава пред камерата на оператора Красимир Андонов. Идеята на тримата е Боян да "загрее“ на Шиша и след това да заснемат неговия опит да покори Еверест. За съжаление "джуджето“ погубва Боян. Поли Генчева обикаля в продължение на повече от две години по целия свят, за да намери всички участници в експедицията до Шиша Пангма, които разкриват уникални подробности и за Боян като характер, и като последни стъпки към върха.

Благодарение на снимките от хеликоптера, която спасителната експедиция използва, се разкрива и вероятната причина за гибелта на Боян. Каква е тя, ще разберем от самия филм, обещават от екипа.


Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
01.06.2022 Кирил Петков подкрепи инициатива за Боян Петров
06.12.2021 Филмът за Боян Петров спечели голямата награда на фестивала в Краков
30.11.2021 Пълна зала по време на премиерата на филма за Боян Петров
28.11.2021 Жената на Боян Петров проговори три години след смъртта му
19.11.2021 Дъщерята на Боян Петров ще присъства на премиерата на филма "Отново съм
тук"
01.11.2021 Остава един месец до премиерата на филма за Боян Петров
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).