Килърът на Алексей Петров е самотен вълк на 50-55 години, който ловува от години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:51 / 23.08.2023
4584
Два куршума пронизват бизнесмена Николай Дракополов, докато чака в задръстване на околовръстното шосе в София през април 2021 г. Очевидци ще разкажат, че килърът му бил преоблечен като клошар с анцуг и стоял под моста. Няколко дни преди това се въртял там, но никой не му обърнал внимание, защото се сливал с тълпата. Разследващи ще заключат, че е професионалист заради двете попадения в слепоочието на жертвата. След тях вдига качулката си и със спокоен ход се оттегля от местопрестъплението. Близо 3 г. по-късно самоличността му остава обвита в мистерия.

Преди дни два куршума в тялото и главата получава Алексей Петров, докато прави задължителната си разходка по горските пътеки над “Драгалевци". Стрелецът му изчезва. Самоличността на килъра на Петров е загадка вече повече от седмица. Местонахождението и произходът му са плод на конспирации и свободни съчинения. Българин ли е, или е чужденец? Подвизава ли се някъде у нас, или е напуснал пределите на страната след екзекуцията?

Според зам.-ректора на Академията на МВР доц. Милен Иванов става въпрос за “самотен вълк" - изключително добре подготвен в стрелбата човек, за чието “хоби" знаят едва 2-ма души. Те му предават задачи от поръчителите.

“Стигането до него ще бъде трудно, почти невъзможно, защото говорим за лице, което пази своята анонимност, поставя безопасността си на първо място и изчислява до последния детайл как да ликвидира целта, но не и за сметка на себе си", заяви пред “24 часа" Иванов. 

"Този самотен вълк няма нужда от други хора в това, което прави, защото знае, че тайната ще излезе бързо наяве, ако я знаят повече хора", добави още той.

Каква професия има мистичният стрелец, колко пъти е посещавал мястото преди разстрела и какви са отличителните му черти, обяснява специалистът.

“Те са сред нас и изглеждат като нас. Разминаваме се с тях по улицата. Имат нормална работа и най-вероятно семейства. Дори близките им не знаят, че приемат поръчки за убийства. Хладнокръвни са", посочва той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (108):
29.04.2024 Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
23.02.2024 Компанията CYBER ONE най-вероятно е обект на акцията в сградата на "Лев
Инс"
23.02.2024 "Лев Инс" с официална позиция за спецакцията
23.02.2024 Спецакция в застрахователната компания "Лев Инс"
15.02.2024 Братът на Алексей Петров: Ако видя поръчителя на убийството му, ще го питам заради власт или пари отне брат ми
31.12.2023 След убийството на Алексей Петров са задържани 4 човека
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).