Казаха какво са открили при спецакцията на битака в Димитровград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:51 / 22.11.2016
11890
Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград. В акцията участват служители на ГД "Борба с организираната престъпност", Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Комисия за защита на потребителите.

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. 

От стартирането на засилените проверки до момента са инспектирани 146 търговски обекта, иззети са около 6500 артикула - дънки, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя. Образувани са 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения - четири за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение. 

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат до пълна инвентаризация на опериращите там търговци.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...
Сериозни разлики в температурите през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).