Катаджиите с камери и микрофони от днес, пак започват проверки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:28 / 20.01.2015
3576
От днес КАТ възстановява проверките на пътя. Те обаче ще се извършват само от специални екипи, чийто патрулен автомобил е оборудван с камери, напомня Нова тв. 

Самите проверяващи полицаи пък ще носят микрофони на ревера си и ще имат паник бутон, който да се използва при възникване на инцидент. 

Промените се правят, за да бъде ограничена възможността униформените да вземат подкупи при изпълнение на служебните си задължения.

Те стават факт, след като голяма популярност в интернет придоби видеоклип, излъчен и в национален ефир, в които се вижда как полицай взема пари от спрян за проверка шофьор. 

Освен с камери, патрулните автомобили са оборудвани и с джипиес устройства, които позволяват местоположението на патрулките да се следи в реално време. 

Засега на пътя са едва 20 специално оборудвани коли, но до два месеца камери ще бъдат инсталирани в 120 патрулни автомобила в цялата страна. 

Камерите са три - едното устройство заснема пред патрулката, второто - в купето, а третото - зад колата. 

Записите от камерите ще се съхраняват 30 дни, а самите патрулиращи полицаи няма да имат достъп до тях, за да не се манипулират заснетото.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Бизнесмен стана баща, без да е докосвал майката, която е лекарка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).