Изправят пред съда млада жена, убила с нож бащата на децата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:55 / 03.05.2016
2454
Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт в окръжния съд в града срещу 22-годишната Венета А., която уби бащата на децата си Севдалин Хр.

Двамата живеели на семейни начала, а от съжителството имали две дъщери. Съвместният им живот бил белязан с разправии, раздели и събирания. 

На 21 май 2015 г. Венета посрещнала от работа Севдалин в центъра на село Салманово, където живеели в построена от тях стая в двора на къщата на майка й. Вечерта Венета решила да излезе в центъра на селото с приятелки, въпреки неодобрението на Севдалин. 

Той взел по-малката им дъщеря и отишъл в дома на свидетелка, с която Венета щяла да излиза. Пред познатите им тя започнала да го рита, после се скарали за пари.

Когато се прибрала в дома им, Венета заварила мъжа си и майка й да говорят. Възрастната жена се опитала да ги сдобри и да ги накара да приберат децата си да спят. Няколко минути по-късно по-голямата дъщеря на Венета и Севдалин извикала баба си заради скандал между родителите си. 

Зад къщата майката на Венета видяла дъщеря си на земята, повалена от Севдалин, започнала да вика и успяла да ги разтърве. Севдалин си тръгнал, а тъщата му помислила, че отива в дома на майка си. 

Възрастната жена успяла да прибере дъщеря си в къщата. В този момент Севдалин влязъл в стаята. Насочил се към жена си и въпреки опитите на майка й да го спре, като застане между двамата, Севдалин застанал над Венета. 

В следващия момент той започнал да отстъпва назад, а в показанията си майката на Венета обяснила, че не е видяла кога дъщеря й е взела нож, с който е намушкала мъжа си. 

Дошлият медицински екип констатирал смъртта на Севдалин, а срещу Венета А. било образувано досъдебно производство за умишленото убийство на Севдалин. Смъртта му е настъпила вследствие на масивна остра кръвозагуба от прободно-порезно нараняване в сърцето, сочат данните от съдебномедицинската експертиза.

Венета А. била задържана под стража по искане на Окръжната прокуратура в Шумен от Окръжния съд,който по-късно изменил мярката й за неотклонение в домашен арест. 

Предстои делото срещу 22-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).