ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Изненада: Менашки с окончателна присъда още от ноември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 07.01.2015Коментари (0)3027
© Plovdiv24.bg
Бившият полицай от РУП-Несебър Михаил Менашки вече е с влязла в сила присъда, решението на ВКС е от 21 ноември, но информация за това публично не се е появила никъде. 

Една от причините е, че процесът за убийството на хубавата Мария Златанова, управител на бар в хотел "Гларус" в Слънчев бряг, не е включен в списъка с делата с изключителен интерес, макар случаят безспорно да е такъв. Жестоката смърт на младата жена на 2 септември 2013 г. предизвика широк обществен отзвук. 

Делото за втори път влезе във ВКС след като на 19.03.14 г, бе отменено първото решение на Бургаски апелативен съд от 20.11.13 г. заради процесуални нарушения. То бе върнато за ново разглеждане на втора инстанция в Бургас. И второто решение на апелативните магистрати бе обжалвано от всички страни и протестирано от прокуратурата. ВКС заседава на 7 ноември и е постановило решението си в рекордно кратък срок - само 2 седмици по-късно, съобщава "24 часа".

Магистратите са категорични, че убийството е предумишлено и извършено с особена жестокост.

Според тях 30-годишният Михаил е разполагал с план за извършване на убийството, устроил е засада на жертвата си, причакал я е след работа, като предварително е избрал мястото, където да я нападне.

"Налице е и квалифициращото обстоятелство "особена жестокост". Установено е, че деецът е нанесъл седем удара с ножа, които са били силни и целенасочени по уязвими области от тялото на жертвата. Четири от уврежданията са попаднали в гръдната кухина и подраменниците (пострадалата е размахвала ръце, правейки неуспешен опит да се защити). 

Ударът в сърдечната област е бил толкова силен, че е довел до прерязване на гръдната кост. Този удар, който се е оказал смъртоносен, е бил от такъв характер, че смъртта на жертвата е била непредотвратима", пише в решението от 21 ноември 2014 г.

Жертвата е била в съзнание и е преживяла ужаса на настъпващата смърт, а начинът, по който са й нанесени ударите с ножа, очертава личността на дееца като "жесток човек", смятат върховните съдии.

Според тях няма основание нито за намаляване, нито за увеличаване на присъдата. Той трябва да прекара зад решетките 25 години, като и да плати 150 хил. лв. кръвнина на бащата на Мария - Максим Златанов. Толкова присъди и апелативният съд.

Бившият полицай и защитата му настояваха за по-леко наказание, според тях не можело да става дума за предумисъл, нито пък за особена жестокост.

Докато делото се гледаше в Бургас, Менашки се представляваше от адвокатите Станко Кралев и Росен Кожухаров. Пред ВКС той се е отказал от тях и си е избрал софийски защитник. Постановената на 21 ноември присъда е окончателна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: