Изключват от училище за компромати във Фейсбук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:51 / 10.10.2017
6899
През последните години стана тенденция учениците да качват снимки и видеа във Фейсбук с цел да унижат публично свой връстник. Това наложи и въвеждането на санкции за подобен вид провинения. Така например в правилника на 32 СУИЧЕ е записано, че учениците нямат право да разпространяват записи, снимки или други материали в социалните мрежи, компрометиращи авторитета на училището и училищната общност. 

При допускане на такова провинение те подлежат на наказание "преместване в друго училище". Заснемането на лица без тяхно знание се счита като нарушение на училищния ред и в 31 Средно училище за чужди езици и мениджмънт, известно още като Бастилията.

Правилникът на 51 СУ "Елисавета Багряна" гласи, че учениците са задължени, ползвайки интернет, да не представят себе си и другите с неподходящи снимки и текст. Това свое задължение те заявяват и в специална декларация, която се подписва и от техните родители. По отношение на наказанията училищата имат известна свобода. Някои учебни заведения са въвели санкцията "преместване в друга паралелка".

Така например в 51-во СУ тя може да бъде наложена при допускане на 7 неизвинени отсъствия. В 31-о СУЧЕМ, известно още като Бастилията, ученик може да бъде преместен в съседен клас, при допускане на 10 отсъствия без уважителна причина. В 32-о СУИЧЕ също е разписано такова наказание, което се налага при провинения като тормоз и/или агресивно поведение. До преместване в друго училище се стига, когато ученикът е натрупал 15 неизвинени отсъствия.


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).