Ивета Чернева за изборите в САЩ: За България - Тръмп е по-добрият кандидат, видяхте какво стана с Кирил Петков и Джо Байдън

Автор: Цоня Събчева
Коментари (5)
17:32 / 31.01.2024
2911
За България смятам, че Тръмп е по-добрият кандидат. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" анализаторът Ивета Чернева относно предстоящите избори в САЩ.

"Тръмп пожела да се срещне с нашият премиер Бойко Борисов преди няколко години, когато течеше първия му мандат. Байдън няма никакъв интерес към България. Като цяло републиканците са разделени така, че те харесват Източна Европа, а демократите харесват Западна Европа по редица причини като ценности, като фокус на националната сигурност към това, че са националисти. Нашият премиер Кирил Петков беше пътувал до Вашингтон и искаше да се срещне с Байдън. Но всъщност, получи Джейк Съливан, съветникът на национална сигурност на Байдън. Тоест, Кирил Петков се целеше в Джо, а получи Джейк. Това също показва, че Байдън няма особен интерес към България. В първия си мандат Тръмп се срещна всъщност с с лидерите на цяла Централна и Източна Европа", коментира още тя.

"Това, което Бойко Борисов направи в Белия дом, това въобще не е лесно. Аз съм била в тези лобистки среди. Колкото и да са силни тези лобисти, които могат да бъдат наети, не работи така. Може това да работи, примерно, когато лобираш някакъв закон или искаш среща със сенатор. Но не можеш да си купиш среща с президента Байдън. Няма значение, че си отишъл на крака, едва ли не пред Белия дом и чукаш, или махаш така от оградата, пак получаваш Джейк. Целиш се в Джо, получаваш Джейк. Така че за България специално смятам, че Тръмп ще е една идея по-добрия кандидат, защото поне ни зачита, че съществуваме. А на Байдън в момента фокусът е съвсем в Тихия океан, в Индийския океан, там са интересите, там, ако щете, даже съвсем малките островчета, които са в Тихия океан, те получиха среща и специална вечеря в Белия дом. А Източна Европа няма да получи тази чест, даже, ако Байдън спечели втори мандат, просто не е приоритет", допълни анализаторът.

Виж коментарите (5)

Още по темата (3):
03.04.2024 Финансист: Не е ли блестяща идея?
03.08.2023 Ивета Чернева: Доста политолози се опитват да разберат феномена "Тръмп"
03.08.2023 Ивета Чернева, анализатор: България може би ще спечели повече, ако Тръмп е на власт
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).