Иванчева щяла да вдига баничарници с парите от подкупа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:54 / 17.12.2018
3542
Подсъдимите за получаване на подкуп от 70 000 евро - отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и посредникът в престъпната схема Петко Дюлгеров, също бивш кмет на столичния район, са обсъждали какво смятат да правят с парите, прибрани под масата. Това се разбира от стенограмата на разговора между тримата, записан със СРС-та, непосредствено след като изнудваният предприемач Александър Ваклин е предал предварително белязани банкноти в евро, съобщи "Правен свят“.

От поредната порция изнесени на яве след разсекретяването на стенограмите от Спецсъда факти става ясно, че Иванчева и аверите й са обмисляли как да изперат парите, влагайки ги например в баничарници, кебапчийница, кафене или пък в павилион за цигари и алкохол.

Триото дори обсъждало как да намери доверени лица, които да управляват бизнес проектите им, за да не попаднат в конфликт на интереси. Записите на разговорите, част от които не са проведени по телефона, а на живо в заведение, отново потвърждават, че Иванчева умишлено е забавила преписките на Ваклин, с цел облага, както и че след получаването на подкупа, тя изразява готовност незабавно "да ги пусне". Става ясно още, че Десислава Иванчева е имала желание да получи парите още в понеделник – първият работен ден след срещата със строителя в кабинета й, проведена в петък вечер. На няколко пъти бившата кметица по недвусмислен начин дала да се разбере, че ако не получи договорения подкуп преписките на Ваклин няма да се предвижат.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).