Иван Лечев за "Гласът на България": За поредна година се смайвам колко е талантлив българският народ

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
12:25 / 10.11.2022
6074
"Гласът на България" е шоу за хора, които искат да се посветят на музиката, няма да спечелят хора, които просто минават така, за забавление. Конкуренцията е много силна и такива хора отпадат много бързо. Откакто участвам в това шоу, мисля че ние доста сериозно вдигнахме летвата чисто професионално. При нас няма никакви компромиси, всичко е подчинено на изкуството и на това, участниците да бъдат перфектни." Това каза треньорът в музикалното шоу Иван Лечев за предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус".

"Чакам с нетърпение финала, за видим как ще завърши. Каквото сме направили, сме направили. Всеки, които е достигнал до този етап, има шанс да бъде победител. В неделя предстоят кросбитките, това е борба между отборите, всеки треньор избира кой от неговия отбор да се противопостави срещу участник от друг отбор и така става малко като световното по футбол, едва ли не. Кръстосват се отборите, кръстосват се участниците и това до голяма степен сверява часовника кой до къде е стигнал, как си е комплектовал отбора. Тези, които са стигнали до тук, са много силни и всеки един може да спечели", каза Лечев.

Треньорът сподели, че и има любимец сред участниците, но не би го казал, преди края на шоуто. "Естествено е да има предпочитания. Те се виждат, защото тези, които са достигнали до финала, треньорът ги е избрал - според техните способности и според това, което е успял да "открадне" от колегите си. Естествено е да има участници в отборите на колегите му, които самият той харесва, но оттук нататък решава българският зрител", коментира Лечев.

"Аз за поредна година се смайвам колко е талантлив българският народ. Не е тайна, че живеем в една политическа и всякаква бъркотия, не ни е лесно на всички нас, но като че ли това провокира развитието на страхотни таланти. Година след година неизмеримо количество страхотни таланти се появяват в предаването. Даже и сред тези, които отпадат, има изключително талантливи", каза още Иван Лечев.

Той обърна внимание, че това е шоу и треньорите не са съдници, а са там, за да помагат на талантливите хора. "Тази година има двама участника, които преди са отпадали от музикалното състезание, а сега са на полуфинала. Участниците се подлагат на сериозни изпитания, някои от тях са с крехка психика, но за тях това е сериозна закалка и сериозен опит", става ясно от думите му.

На въпроса как се развиват участниците след шоуто, Иван Лечев каза: "Ще перифразирам една много популярна българска поговорка: "Шоуто помага, но в кошара не вкарва". Нещата са в ръцете на самите изпълнители. Шоуто им дава летящ старт. За тях разбира цяла България и е много важно да си използват този старт. Не трябва да се проспи този тласък, който шоуто дава."

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).