Иван Донев: В България може да създадем бъдеще за мултимилиардерна модна индустрия, липсва подкрепа от държавата 

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
11:19 / 26.10.2022
1676
В България може да създадем бъдеще за мултимилиардерна индустрия. Това каза зa сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ модният дизайнер Иван Донев.

"Моята идея с Creative Lab – работилницата, която ще функционира тези дни на Международен панаир – Пловдив, е да покажем на новото поколение, че с новите технологии и благодарение на традициите, в България можем да създадем бъдеще. Годишно модната индустрия в Италия фактурира повече от 90 млрд. евро. България е държава на ишлемарите. Това означава, че ако сме предизвикали интереса на толкова много инвеститори да дойдат у нас означава, че модата е способен сектор в икономиката и индустрията на България. Липсва обаче подкрепата от страна на държавата", коментира дизайнерът.

Донев сподели, че в Италия се е родила голямата му любов към модата и призна също така, че най-голямата инвестиция в живота му е образованието, което е получил там.

"В своите интервюта никога не крия, че съм от България, без значение, че представям друга държава. Това се случва дори и с нашите спортисти, които печелят купи и медали за други държави, но не крият, че с българи. Аз съм един спортист в модата. В момента се стремя да развия Made in Bulgaria и целта да променим идеята за това, че в България нищо не се случва. Ние ще променим онази стара поговорка за бавно загряващия български реотан, за да покажем, че загряваме много бързо и сме много адекватни“, обясни той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).