Ивайло Калфин: Няма национализация на пенсионните фондове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:04 / 04.05.2016
2951
Конфликт в коалицията няма, няма и национализация на частните пенсионни фондове. Това каза след правителственото заседание социалният министър Ивайло Калфин, предаде bTV.

"Няма масово излизане на капитал от пенсионните фондове в НОИ. Няма хора, които да бягат от тях. Всички тези приказки, някой от тях с доза истерия за национализация, че ще бъдат взети парите на хората се оказа, че не са верни. Няма за какво втори път да повтаряме същата сценка", подчерта той по адрес на Реформаторския блок.

По думите му, до март тази година хората, които изнасят партидите си от частните пенсионни фондове и ги прехвърлят в НОИ са главно такива, които са се пенсионирали рано и за да могат да се възползват от пълния размер на пенсията си я прехвърлят в държавата. За пример той даде работещи от сектор "Сигурност".

Калфин призова пенсионните фондове да се включат в дискусията със своя позиция.

Министър Владислав Горанов коментира, че е готов да оттегли предложените от ведомството му промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО), но само ако Министерството на труда и социалната политика или Комисията по финансов надзор дадат алтернативни предложения за решаване на проблема с вторите пенсии.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).