Искат нови по-строги мерки срещу пияните шофьори 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:47 / 25.09.2023
940
Живко Коцев обяви, че ще бъде предложено прагът за концентрация на алкохол зад волана да бъде намален до 0,5 промила. 

"Предлагаме нивото да е до 0,5 или до 0,2. Да взаимстваме от европейската практика. Прагът 1,2, до 1,2, над 1,2 е изключително голям. Моята позиция, е че въобще не трябва да се допуска да се употребява алкохол", категоричен е главният секретар. 

Случите на досъдебни производства на водачи, управляващи автомобили след употреба на алкохол, са 438 за август. До момента те са 138.

"Тоест имаме с 300 досъдебни производства по-малко", обяви още Живко Коцев в ефира на NOVA.

Главният секретар каза, че ще поиска оставката на шефа на Пето РУ в Пловдив, който беше засечен да шофира със 102 км/ч в града.

Относно убийството на психолога Иван Владимиров, Коцев споделя, че преди да бъде убит, Владимиров многократно е подавал сигнали в полицията, но МВР не е предприело действия. По случая беше назначена проверка.

"Веднага след случая са назначени 4 проверки. Три са финализирани и предстои да се наложат дисциплинарни наказания. Четвъртата не е приключила, тъй като един от колегите е в дългосрочно отсъствие поради болест. Става въпрос за ръководител от Пето РУ", поясни главният секретар.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).