Искат извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени от страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
15:34 / 24.11.2016
12289
"Бунтът в бежанският лагер в Харманли е последица от неадекватната политика по темата бежанци", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Стотици мигранти, затворени в бежанския център в Харманли, влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия броени дни след като обектът беше поставен под карантина.

"Толкова време алармираме за тези проблеми, котио се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", допълни Нинова.

Тя добави, че превръщането на лагера в такъв от затворен тип е закъсняло и според нея държавата е реагирала неадекватно месеци наред.

"Илияна Йотова опита с наши хора, с представители на Европейския парламент да влезе в лагера и ги спряха, че има опасност от заразни болести", припомни Нинова.

Националистите искат "репресивна реакция". Извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната, обявиха от "Обединени патриоти".

"Трябва да има репресивна реакция и министърът на вътрешните работи да я организира незабавно. Всички, които палят, горят и демонстрират неуважение към българския народ и институции трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък. Да понесат цялата отговорност на закона-арести, излежаване на присъди и всичко останало", заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

Според Борис Ячев от НФСБ организаторите на бунта трябва да бъдат репатрирани: "Това са хора, които нямат статут. Спрямо тях трябва да се приложат и мерки от международното законодателство и да се върнат от където са дошли".

"Тези, които палят и безчинстват да бъдат извозени на момента извън страната. Да се установят извършителите, и който е мятал камъни по българския полицай, палил и чупил, да понесе цялата строгост на закона, да бъдат изведени извън страната", каза и Николай Александров от Атака.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).