Интелигентен човек ли е българинът?

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:00 / 31.12.2021
2143
Съществуват различни определения за думата интелект. Всички те обаче се обединяват около човешката способност да разсъждаме и да използваме информация. Интелигентен ли е българинът и умее ли да взима адекватни решения?

Даниела Симитчиева е най-интелигентната жена в България. След явяване на тест на "Менса" през 2004 година българката изкарва коефициент 192 от максималните за теста 200 точки. През 2005 година е призната за жената с най-висок коефициент на интелигентност в света. 

Луиза Иванова е учител по психология в столичното 22-ро училище. Според нея българинът е интелигентен човек, който се определя със съмнението, което го обзема. 

"Интелигентността е човек съзнателно да прави избори и да има адекватно отношение към процесите, които стават около него", посочи учителят по психология Луиза Иванова пред Bulgaria On Air.  

България заема 43-то място сред 136 страни по света, за които има директни изчисления на коефициент на интелигентност. 

Според Даниела Симитчиева и Луиза Иванова интелигентността е свързана с образованието и грамотността.  

"И в рационалността и в логичността си има определена емоция. Според мен надделява емоционалното, понякога рационалното. Но що се отнася до избори, които са свързани с развитие на обществото, смятам, че надделява рационалното", заяви Луиза Иванова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).