Групата на БСП изключи Явор Божанков

Автор: ИА Фокус
Коментари (3)
14:47 / 09.12.2022
3975
Групата на БСП изключи Явор Божанков от БСП, научи "Фокус". 

"Факт е, че Русия е агресор, факт е, че нападна Украйна. България трябва да направи своя цивилизационен избор", каза по-рано днес от парламентарната трибуна Божанков по дебата за решението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна.

"Неотдавна Русия ни обяви за неприятелска страна и то, когато бяхме твърде приятелски настроени – нито оръжие пращахме, нито участвахме в конфликта, но все пак Русия ни обяви за неприятелска страна. Няма нищо общо историческата благодарност, няма нищо общо нашето уважение към руската култура  с действителността днес и с факта, че Русия е агресор, и с факта, че Русия нападна Украйна, и с факта, че целият цивилизационен свят зае тази позиция.

Това е исторически момент не само за България, но и за Европа. Решението е важно, то е символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор. Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е истинско. От едната страна е Русия, Северна Корея, Сирия, Беларус – само диктаторски режими, от другата страна е целият демократичен, свободен свят - модерните свободни, демократични държави.

Не трябва българските граждани да се плашат. Те се плашат с политическа цел, защото такова настроение има, но нашата работа като лидери, нашата отговорност е да водим  българския народ и макар да е трудно, макар хората да са изградили някакво мнение, ние трябва да водим и тях, а не да гледаме общественото мнение, накъде духа вятърът, да опънем платната и да се носим по течението на обществения дебат", каза още социалистът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
13.12.2022 Освободиха Явор Божанков и от две парламентарни комисии
10.12.2022 Изключеният от БСП Явор Божанков си татуира черна овца
10.12.2022 Скандалът в БСП с изключването на Божанков се разраства
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).