Граждани се съмняват в спекулации при продажбата на възпоменателна монета от БНБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:35 / 19.01.2022
1455
Още в понеделник, десетки се наредиха на опашка пред БНБ, за да се сдобият с възпоменателната монета, посветена на 150 години от рождението на Гоце Делчев, която е в тираж от 3000 броя.

Дни по-ксно започнаха и съчненията за спекулации. Жена от опашката сигнализирала, че след като чакала няколко часа, се оказало, че монетите са свършили на каса. Чуди се как се е стигнало до тази ситуация, при положение, че е била 120-а на опашката, а от БНБ продават не повече от 2 монети на човек.

Няколко часа след като монетите са пуснати за продажба, някои от тях се появили в колекционерски сайтове на много по-висока цена от обявената от БНБ.

В ефира на "Денят започва" главният касиер на БНБ Стефан Цветков обясни, че възпоменателните монети не се продават само в централата на Българската народна банка, но и в Касовия център на БНБ, както и в клоновете на още четири банки. Така, след разпределението на тиража, в централата на БНБ остават малко бройки.

Цветков увери, че от банката правят всичко възможно да осигурят справедливо разпространение на монетите и че никой не се ползва с предимство при закупуването им.

От 24-и януари колекционерите ще могат да си закупят нова възпоменателна монета, посветена на 100 годишнината от рождението на актрисата Стоянка Мутафова. Монетата е медна, от серията "Български творци" с тираж от 4000 броя. Ще се продава на цена от 30 лв.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).