Горанов: Тръмп бе изключително дружелюбен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:49 / 27.11.2019
2724
Имахме предварителна подготовка за срещата в САЩ. Президентът Доналд Тръмп беше задълбочен в знанията си за нашия регион, това заяви финансовият министър Владислав Горанов, който беше част от делегацията в САЩ.

По отношение на координационния център на НАТО във Варна, той уточни, че това ще е логистичен център за всички учения на НАТО, които се провеждат в Черно море.

"Не става дума за голяма военна база, с голяма инфраструктура. Когато говорим за покупката на самолети, остана впечатлението, че сме насилени за покупката на американски самолета. И сега продължаваме да смятаме, че това беше единствената изгодна сделка", каза Горанов.

"Приятно съм впечатлен и изненадан от начина, по който Тръмп комуникира. Той беше изключително дружелюбен в отношението си към България.

Срещата беше безпрецедентно дълга, близо два часа", разказа Владислав Горанов пред Нова тв.

"Темата с визите е на ниво Конгрес. При добра воля и координация може по-бързо да се придвижим към изпълнението на критериите", каза Горанов.

Финансовият министър бе помолен да коментира и нашумелите кадри на слизащия от самолета военен министър Красимир Каракачанов, който носеше ръчния си багаж.

"Няма кой да ни носи куфарите, багажът се натоварва от правителствения протокол. Става дума за ръчен багаж, който Каракачанов можеше да остави в самолета и да бъде свален от правителствения протокол. След толкова часове полет човек се колебае как да си организира слизането", заяви Владислав Горанов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).