Голямо признание за Кристиан Костов (ВИДЕО)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:41 / 18.01.2018
6865
След като стана първият български изпълнител, отличен с престижната европейска награда "EBBA" (European Border Breakers Award), на 15-тата официална церемония по връчването на т.нар. европейски "Грами" на 17 януари в Грьонинген, Холандия, Кристиан Костов получи и голямата награда "EBBA" - "Избор на публиката". Нейни носители са световни звезди като Adele, Dua Lipa, ZAZ, Kodaline, Era Istrefi и др.

Кристиан Костов се пребори за отличието след онлайн гласуване в конкуренция с останалите 9 наградени европейски изпълнители. Това са артисти, постигнали изключителен успех извън границите на собствените си държави: победителят в "Евровизия 2017" - Salvador Sobral, Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche - 4-та в "Евровизия 2017", групата "Off Bloom" от Дания, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо "The Blaze" и английският музикант Dario Darnell, известен с псевдонима Youngr.

Освен с красиво изпълнение на Beautiful Mess в аранжимент за пиано и виолончело, по време на церемонията Кристиан изненада публиката и с класиката Bring It All Home To Me в дует с британската звезда Youngr под акомпанимента на самия водещ на събитието Jools Holland. 

Минути след емоционалния финал, Кристиан сподели пред БНР: "Много съм горд, че България най-накрая спечели! Аз мисля, че го заслужаваме, но честно казано, това не е моя лична победа. Това е победа за всички хора, които са гласували за мен. Много съм благодарен, защото няма как да купиш такова нещо. Хората или гласуват, или не. Явно са повярвали в мен, а това е най-важното. Благодаря ви много!"

Наградите "EBBA" са част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика "Евросоник". Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата "Creative Europe" и се осъществяват с медийната подкрепа на Европейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.


Виж коментарите (2)

Още по темата (17):
15.05.2017 Скандален шегаджия призна защо си е показал задника на "Евровизия"
15.05.2017 Гласове от мрежата: Гей дружинките обърнаха резултата на "Евровизия"
14.05.2017 Руснаците също доволни от Кристиан Костов, бил "тяхно момче"
14.05.2017 Посрещнаха Кристиан Костов като звезда! Той: Надявам се да се гордеете с
нас
14.05.2017 Кристиан пял на сцената на "Евровизия" с 39 градуса температура
14.05.2017 Невероятен успех: България се класира на 2-ро място в Евровизия 2017
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).