Големите ни жп гари заприличват на мюнхенската

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
13:48 / 24.04.2012
7086
До края на следващата година големите жп гари ще заприличат на мюнхенската. Това стана ясно от подробности по оперативна програма "Транспорт", обявена от областния управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов.

По програмата ще бъдат основно реконструирани софийската и варненската жп гари. По време на изнесеното заседание на правителството в Пазарджик проблемът бил поставен остро и министър Ивайло Московски удържал на думата си. Така и важната жп гара в Пазарджик, която се нуждае от крещящ ремонт, е включена в проекта, а ремонтните дейности са за около 1,4 милиона лева. С тях се предвижда цялостно преустройство и саниране на сградата. В едната си част ще са помещенията на НКЖИ, а в другата помещенията за обществени нужди.

На гарата, досущ като мюнхенската, ще има нова отоплителна инсталация с два газови котела, вентилация, както и ремонт на кухнята, ресторанта и тоалетните. До края на тази година ще бъде сключен договор с избрания изпълнител. Паралелно с европеизирането на гарите започват и мащабния ремонт на жп линиите.

Вече стана ясно, че след реконструкцията между София и Пловдив пътническите влакове ще се движат с 160 км/ч. По-модерните, с 200 км/ч, а товарните със 120 км/ч. Предвижда се и ремонт на подлезите, надлезите, както и стрелките и контактната система.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (22)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).