Глобяват фирмата, в която стана инцидентът с подемника

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 19.09.2018
3833
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е извършила  незабавна проверка на случая с падналото подемно съоръжение в Бургас. В момента съоръжението, което се намира в частна фирма е запечатано от полицията и тече разследване. Burgas24.bg припомня, че при инцидента пострадаха трима работника.

Държавната агенция е предприела мерки за съставянето на заповед за спиране на съоръженията и акт за установяване на административни нарушения на собственика, който ще бъде в размер до 10 хил. лв.

Първоначалният преглед на документите e показал, че авариралото съоръжение представлява товарна платформа управлявана от телфер, а не товарен асансьор. Изграденото по този начин съоръжение, включва 2 бр. повдигателни съоръжения - електрически телфер и подемник за повдигане на хора и товари.

По време на инспекцията е установено, че за съоръжението липса изискуемата наложителна документация, която включва: заверена проектна документация и документи удостоверяващи извършена регистрация и технически прегледи от орган за технически надзор, каквото е изискването според нормативните уредби.

Констатирано е, че е налице грубо неспазване от ползвателя на законоустановените изисквания за безопасна експлоатация на повдигателните съоръжения, които в случая са с повишена опасност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
19.09.2018 Скъсано въже е причината за пропадането на подемника във фирмата за
автостъкла
19.09.2018 Съобщиха какво е състоянието на работниците, пострадали в кошмарния инцидент в Бургас
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).