Гледат делото срещу нападателя от берлинското метро Светослав, съдят го и за мастурбиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:42 / 26.06.2017
3829
Нов опит за старт на процеса срещу 28-годишния Светослав Стойков от варненското циганско гето "Максуда", който ритна в гръб жена в берлинското метро, ще бъде направен днес, съобщава "Дарик". В средата на месеца делото беше отложено, след като адвокатите на подсъдимия поискаха отвод на една от съдебните заседателки заради предубеденост и ксенофия. 

Защитниците показаха нейни писма от 2010 г. до местни вестници, в които тя критикува престъпността сред малолетните чужденци в Германия. Възражението на защитата беше уважено от криминалния съд в Моабит и процесът беше отложен.

На първото заседание не беше прочетен обвинителният акт, а пострадалата от Стойков жена, не присъстваше в залата. Подсъдимият беше докаран в съда под полицейска охрана и през цялото време остана в стъклена клетка, до която достъп имаше само преводачката му от турски език.

Повдигнатите обвинения срещу българския гражданин от цигански произход са за нанасяне на тежка телесна повреда и за два случая на ексхибиционизъм. Наказанието, което го грози, е от 6 месеца до 10 години затвор.

Нападението над 26-годишната украинка беше извършено на 27 октомври 2016 г. на станцията на берлинското метро "Херманщрасе" в квартал "Нойкьолн". Нищо неподозиращата жертва слиза по стълбите, когато е изритана в гръб. Тя полетява надолу и се приземява чак на перона, като при падането чупи ръка и получава наранявания по главата.

Хулиганската постъпка е заснета от камерите за видеонаблюдение. Записът обаче доби публичност два месеца по-късно, предизвиквайки вълна от възмущение в Германия. След разпространението на кадрите нападателят беше идентифициран и обявен за издирване.

Междувременно Стойков избяга заедно с жена си Цветанка при роднини в Ница. При завръщането им в Берлин с автобус той беше разпознат от шофьора и арестуван на гарата. Заради опасността отново да се укрие от средата на декември циганинът се намира в ареста.

Две седмици преди бруталното нападение на метростанцията Стойков е мастурбирал на публично място, заради което му са повдигнати обвиненията за ексхибиционизъм. Посред бял ден на паркинг той си свалил панталона и започнал да се самозадоволява пред две жени, а половин час по-късно повторил действията си пред друга жена в парк.

Светослав Стойков е родом от Добрич, но преди заминаването си живее с жена си Цветанка във варненското гето "Максуда". Двамата имат три деца на възраст между 7 и 11 години, за които преди нападението в метрото се грижеха родителите на жената.

Циганинът е лежал два пъти във варненския затвор. Той е прекарал зад решетките общо една година заради грабеж и причиняване на катастрофа с пострадали. Стойков е бил разследван и заради побой и изнасилване на чичо си, който обаче по-късно оттеглил жалбата си.


Виж коментарите (1)

Още по темата (22):
09.12.2017 Съкилийници зверски пребиха изрода Светослав, изритал студентка в берлинското метро
11.07.2017 Пак в берлинското метро: Ритнаха мъж по стълбите, кой е извършителят?
06.07.2017 В Германия процедират така: 35 месеца затвор за нашенеца, изритал млада жена в метрото!
06.07.2017 Съдът в Берлин ще обяви присъдата на Светослав от "Максуда"
26.06.2017 Светослав от "Максуда" бил пиян и дрогиран, когато ритнал жената в берлинското метро
15.06.2017 Сложиха в стъклена клетка Светослав от "Максуда", ритнал жената в метрото
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).