Гласят Виолета Комитова за кмет на София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:24 / 06.02.2022
2061
Надпреварата за София вече започва. Кандидатурата на бившия служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова вероятно ще бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата.Това се разбра от нейно участие в БНТ. 

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура. Тя ги питала защо и от разговорите излязло, че много я харесвали и одобрявали дейността й като служебен министър, обясни самата Комитова. Тя обаче заключи, че това е в бъдещето и не било сега на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те можело и да се проведат предсрочно.

Комитова не била казала "нито да, нито не“, но хипотетично това можело да стане.

Според нея гражданите, които са ѝ предложили смятат, че тя се е справила добре като служебен министър.

"В обществото има нагласа за нов кмет на София. В същото време не трябва да се оспорват успехите на сегашния кмет Йорданка Фандъкова“, каза още Комитова.

Комитова участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев - това на Стефан Янев

Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура. Носител е на много награди от архитектурни конкурси.

Не е известно Комитова да членува в партия. Член е на две браншови организации - Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България. Комитова има обща фирма с дъщеря си Гиляна, основана през 2009 г. Тя е получател на европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони, с което са изградени две къщи близнаци в Поморие, които да се използват като къщи за гости.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).