Гешев за Христо Иванов: Това лице с гумената лодка не ме интересува

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
12:46 / 09.07.2020
7264
"Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано". Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово във връзка с морския десант на Христо Иванов до брега на парк "Росенец" и последвалата реакция от страна на президента Румен Радев, предава "Дарик"

"Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа", коментира с ирония главният прокурор.

"Какво правят политиците, мен не ме интересува. Политиците правят това. Ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигат политически ефекти. Политиците не ме интересуват, независимо дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или за министър-председателя, прокуратурата си върши работата на база събрани доказателства. Политическите последствия не ни интересуват. Не очаквайте от нас да прави политически изказвания. Да коментираме политици и да влезаме в тяхната игра, защото те искат да се чувстват значими, даде да се разбере Гешев.

"Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО - това е проблем на евентуална вътрешна проверка", заключи той.

Виж коментарите (22)

Още по темата (34):
10.11.2023 Чудо се случва в Росенец!
04.04.2022 Сигналът за престъпления в парк "Росенец" идва от "Демократична България"
04.04.2022 Полицията сезира прокуратурата за извършено престъпление по отношение на парк "Росенец"
23.03.2022 Ще премахнат ли незаконната част от кея, изградена на Росенец?
22.03.2022 Част от кейовата стена в Росенец е изградена без строителни книжа
29.12.2021 От община Бургас проговориха за проверката!
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).