Гешев: Казахте, че съм заплаха за ЕС и НАТО, но прокуратурата няма да коментира лични мнения от политици

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:26 / 19.01.2023
1224
По отношение на Шенген всеки български политик знае, че техническите изисквания са изпълнени и те нямат отношение по обсъжданите теми. Аз разбирам какво внушение се опитва да се направи. Казахте, че съм заплаха за НАТО и ЕС, но ще кажа, че българската прокуратура няма практиката да коментира лични мнения от политици.

Такава е практиката на повечето институции. Няма какво да коментирам, а и г-н Дейвисън е подведен от българските източници. Това каза Гешев по време на изслушването в правната парламентарна комисия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той отговори на изказването на Рашков за влиянието на руските тайни служби в България и взривяването на складове.

"От една внимателна проверка може да стане ясно че на 28.04.2021 имаше брифинг в сградата на съдебната палата. Аз няма да правя инсинуации дали закриването на спецпрокуратурата обслужва руските интереси, но това е факт, че ги обслужва. Ако се върнете на тази пресконференция, ще стане ясно, че има проверка на прокуратурата, в хода на което са установени взривове в складове в цялата страна. След анализа на тези случаи от ДАНС по това досъдебно производство са привлечени 6 обвиняеми, които според ДАНС са служители на ГРУ. Това е информация на ДАНС. Аз съм сигурен, че колегите са свършили всичко необходимо. Ако чакате българската прокуратурата да отиде в Русия и да ги доведе, това не може да се случи. Ние сме свършили всичко, което трябва. Ние не предоставяме информация на Интерпол. Ние сме предоставяли на чешката прокуратура нужната информация. Аз съм водиш разговори с чешкия главен прокурор. Понеже се спомена отравянето на г-н Гебрев, аз не съм провеждал такава среща, защото нямам такива правомощия. По случая има привлечени трима обвиняеми, част от ГРУ", изтъкна Гешев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).