Ген.-майор Явор Матеев: Който иска супер як екшън - да дойде в армията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:04 / 07.05.2020
8093
Само 1 от 20 елемента не бил изпълнен напълно вчера по време на демонстрациите на специалните части на полигона в Црънча, заради навлезлите протестиращи цивилни на полигона. Това стана ясно от думите на генерал-майор Явор Матеев, командир на "Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия пред БТВ.

По думите му по никакъв начин не е възможно да се допускат цивилни в зоната на военен обект. Той каза, че всички полигони по време на стрелби се организирали по един и същ начин, като се известявало близкото населено място. Генерал Матеев заяви, че протестиращите са били хора, които живеят в съседното населено място и много добре знаели какви са начините на придвижване в района.

По думите му формирането на специалното командване води до възможност да се използва най-доброто от отделните специални сили за постигане на съвместен ефект при дадена операция, като тук подчерта дори ,че работят и съвместно и с МВР.

Генерал Матеев каза, че всички командоси се подготвят ежедневно за война, но за да пазят мира. Според него същността на специалните сили е свързана със стреляне, наред с останалите типове подготовка. Генералът посочи, че в момента липсите са наваксват с бързи темпове. Матеев подчерта, че набирали кадри, ако участвали във всякакви мероприятия и поводи, на които имат такава възможност 

"Който иска супер як екшън да идва при нас. Хората плащат да скачат с парашут, а ние безплатно ще им го осигурим", завърши той.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).