ГДБОП разби "клуб" за сексуални услуги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:22 / 17.07.2018
6842
В хода на проведена реализация, служители на отдел "Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП са неутрализирали организирана престъпна група, занимавала се с вътрешен трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Задържани са трима участници в престъпната схема – на възраст 25, 31 и 40 години. Установено е, че групата е започнала незаконната си дейност в края на 2016 г. Организирала е "клуб“, в който били предоставяни сексуални услуги. За целта било използвано и жилището, в което живеели тримата участници. 

На този етап свидетелски показания за престъпната дейност на групата са дали седем от жертвите на сексуална експлоатация, четири от които пред съдия.

При извършените претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от тримата, са иззети два лаптопа, множество мобилни телефони, сим карти, тетрадки и документи със записки, имащи отношение към извършваната престъпна дейност, както и наркотични вещества.

След 24-часовото задържане на тримата мъже, Специализираната прокуратура им е повдигнала обвинения и им е наложила мярка "парична гаранция“ в размер на 5000 лева за всеки един от тях.  Работата по документирането и доказването на престъпната им дейност продължава под ръководството на прокуратурата.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).