Фоторепортер осъди полицията: Милиционерска простотия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:24 / 05.01.2022
2572
През 2019 година по време на серията от протести в центъра на София срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор фоторепортерът Веселин Боришев бива арестуван.

"Аз бих го определил като милиционерска простотия. Това, че съм фоторепортер, няма нищо общо със задържането ми, въпреки че някои твърдяха противното. Заради протестите имаше огромно струпване на полиция в центъра на града. Без да съм на работа, излязох от дома си и отидох до близък магазин, от който си купих алкохол. Седнаха на една пейка и малко по-късно в района се изсипаха множество полицейски служители. Естествено, извадих телефона си, за да направя снимка. Това предизвика вълна от недоволство сред полицаите, така и ме арестуваха", разказва Боришев.

Фоторепортерът получава и обвинения за дребно хулиганство, по които е признат за невинен.

"Твърдяха, че съм бил пиян, агресивен. Може би изминаха 4-5 часа от задържането ми. Бяха арестуван, заради указ за борба с дребното хулиганство, издаден през далечната 1963 година. Не виждам как това нещо може да работи", допълва той.

Боришев осъжда СДВР заради незаконен арест.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).