Фермери, какво искате да знаете за ОСП?

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 06.01.2023
189


Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) остава верен партньор на земеделците и през 2023 г. През тази година НССЗ ще проведе редица обучения, като основният им фокус ще бъде насочен към прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в страната за периода 2023 – 2027 г.

"Темите на семинарите в голямата си част се предлагат от земеделските стопани. По време на всяко информационно-обучително събитие се представят на фермерите различни технологични аспекти и новости в областта на растениевъдството, животновъдството и управлението на земеделското стопанство", обясниха от службата за съвети.

С цел осигуряване на високо качество на информационно-обучителните събития НССЗ кани лектори от научни институти, научно-приложни организации или други институции компетентни по съответната тематика на събитието, както и висококвалифицирани експерти на свободна практика.

"Участието в тези събития е много важно за успешния трансфер на знания и технологии към земеделските стопани", категорични са от НССЗ.

В тази връзка службата изготви електронна анкета с предложения за теми на присъствени и онлайн семинари, включително и демонстрационни събития, които да бъдат включени за 2023 г.

Анкетата може да се попълни онлайн на следния адрес: https://forms.gle/jUVMNbCAUU9UPzHx6

НССЗ изпълнява активно дейности свързани с  подобряване на взаимодействието в системата „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес”. Службата подпомага трансфера на знания и приложението на научните и практическите достижения в областта на земеделието чрез предоставяне на обучение на земеделските производители, като им предоставя актуална и навременна информация. НССЗ участва и подпомага развитието на Системата за знания и иновации в селското стопанство (СЗИСС/AKIS) в България.

За тази цел НССЗ провежда годишно над 100 информационно-обучителните събития с научни институти, научно-приложни организации и други институции и експерти за подпомагане на трансфера на знания и технологии към земеделските стопани. В това число с цел по-ефективното предоставяне на консултантски услуги по мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Много повече от политика!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).