Евродепутат: Не трябва да допускаме гета като в Париж и Брюксел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:59 / 05.04.2016
2054
Не трябва да допускаме в България да има гета, каквито съществуват в столиците на Франция и Белгия, категоричен бе на среща с жители на варненския район "Приморски" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той даде за пример Моленбек, който има статут на отделна община в Брюксел.

"Предишният кмет - социалистът Филип Моро масово раздаваше социални жилища и помощи на мигранти от Арабския свят. Именно благодарение на гласовете на тези хора той се задържа като кмет в продължение на 20 години. 

През това време си затваряше очите за престъпленията, които се извършват в квартала, а когато се повдигаха тези въпроси, ги контрираше с обвинения в дискриминация и антиислямизъм. 

В момента безработицата в Моленбек сред младите хора до 25-годишна възраст е 42%", разказа Радев. Евродепутатът припомни, че при разследването на атентатите в Брюксел е установено, че единият от терористите, които се взривиха на летището, е работил в канцеларията на бившия кмет Моро.

"Във Франция има гета, които са се превърнали в "държава в държавата". Там не влизат нито полиция, нито дори линейка. 

Властта е имамът, а мнозинството от хората живеят в пълна изолация, не владеят друг език, освен арабски, никога не са напускали квартала, нямат образование, нямат и работа. 

Място като това е благодатна почва за развитието на радикален ислям", коментира Радев. Той изтъкна, че образованието е един от най-важните механизми за интеграция на тези хора.

Българският евродепутат изтъкна и ролята на интернет за набиране на последователи на Ислямска държава.

"Киберсигурността е от ключово значение и службите трябва активно да работят в тази посока. Към момента единствено чрез тясното им взаимодействие, което гарантира ефективен обмен на информация в реално време, можем да предотвратим надвисналата заплаха", допълни Радев. 

Той разясни законодателните мерките, които се предприемат в ЕС в отговор на бежанския натиск, усилията да се спре трафикът на нелегални мигранти, както и решителните действия на българското правителство да се защити границата ни. 

По покана на ръководителя на ГЕРБ-Приморски Лилия Христова в дискусията с граждани се включи и кметът на района Петя Проданова. 

Тя разясни проектите, които се реализират в момента на територията на най-големия варненски район и визията за благоустрояване в рамките на настоящата година. В дискусията се включиха и общински съветници от групата на партията в местния парламент.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?
Чисто нова култура се отглежда в България
Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опасни от кърлежите
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).