Ето какво каза президентът в Народното събрание!

Автор: Васил Динев
Коментари (13)
09:33 / 02.09.2020
9332
Румен Радев направи обръщение към народа. То бе от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на парламента, която започна от 9.00 часа. Държавният глава бе посрещнат с викове "Оставка" от групата на ГЕРБ, която напусна залата, както и тази на Обединените патриоти.

"Бягството няма да ви спаси от позора, с това показвате, че истинският парламент е отвън", отвърна им Радев. А парламентарната шефка Цвета Караянчева се оправда, че не може да влияе на парламентарните групи.

Ето и акцентите:

"Гражданите са ни избрали, за да решаваме техните проблеми. Още преди година посочих проблемите, които раздират обществото ни - корупция, концентрация на властта в тесен кръг хора, задълбочаване на бедността, неравенствата и демографската криза.

Днес улицата, изпълнена с възмутени хора, дойде за оставки. Порочно изхарчени милиарди, пълни с валута шкафчета, лобистко законодателство - всичко това можеше да го няма, ако Народното събрание упражняваше по-силен контрол.

Парламентът допусна да се превърне в изпълнител на волята на премиера. Никой в тази зала не се осмели да зададе дори един въпрос при доклада на главния прокурор.

Има липса на морал в управлението и това изкара хората на улицата. Когато оставките станат факт, призовавам ви да не допуснете статуквото да се скрие зад нов експертен кабинет. 

Не гласувайте никакво правителство в мандата на това Народно събрание, както и промени в избирателния закон - те са недопустимо отстъпление от правата на българите. Не можем да рискуваме да има ескалация на напрежението.

Има огромна обществена енергия за промяна, в България се роди силно гражданско общество, което ще изисква морал в политиката и ще бъде безкомпромисно към всеки управляващ. Призовавам протестиращите и полицията за недопускане на насилие и неподдаване на провокации."

Виж коментарите (13)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).