ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Епидемията попречила рекордното количество кокаин, намерено в Студентски град, да бъде изнесено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:13 / 27.05.2020Коментари (0)4067
© бТВ
327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския град, е трябвало да отпътуват за Русия и Западна Европа, но останали там заради COVID-19, научи “24 часа" от източник, запознат с разследването.

Дрогата пристигнала от страна в Южна Америка преди повече от 2 месеца, когато мерките по границите не бяха толкова строги. След това обаче износът му бил рисков и той останал в ателието на арестувания склададжия Николай Петров. В разбиването на депото и разследването на канала са участвали и чужди служби за борба с наркотрафика.

Николай Петров дълго мълчал след ареста си в неделя, но постепенно започнал да си спомня как кокаинът се е озовал в наетото от него жилище.

В неделя привечер, 24 май, патрул на Седмо районно управление забелязал мерцедес пред жилищна кооперация в Студентския град. Поведението на водача било странно и усъмнило униформените. Попитали го дали в колата има нещо забранено от закона. Той увъртал, заключил автомобила и започнал да нервничи.

Николай е бил пред ателието, за да остави пакетите с дрогата там, научи “24 часа". Полицаите взели ключовете му. С един от тях отворили и ателието, което той наел в кооперацията. Тогава са намерени и останалите пакети, подредени в скринове.

До този момент младият мъж не бил познат на полицията. Нямал криминално досие и не е осъждан. Често обаче пътувал до Западна Европа, за където е била предназначена стоката.

Пакетите с кокаин са идвали на порции. Трупали се в ателието, а каналът към богатите клиенти на Запад бил осуетен от пандемията и затворените граници.

Николай и бременната му приятелка Иглика са планирали да пренасят кокаина на части през границата, предполагат разследващите.

Претърсено е жилището, обитавно от обвиняемия, в присъствието на домоуправител. Наркотикът бил разположен в различни части на апартамента. Голяма част от пакетите били подредени в трикрилен гардероб, без да бъдат осигурени специални тайници за тях. 248 пакета от скъпия прах били наредени на три реда в гардероба в спалнята.

Останалите 79 пакета са намерени в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован прецизно в кафява хартия с еднакви размери. В наетото от Николай Петров ателие полицаите открили професионална машина за пакетиране и везна.

Иззетото количество наркотик е на стойност около 10 млн. евро, а при улично разпространение достигало 81 млн. лева, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

По-голямата част от кокаина бил за пазара в Азия и Западна Европа, съобщи Георги Хаджиев. Той уточни, че малка част от дрогата е трябвало да остане за разпространение у нас - около 40 кг, колкото са намерени в багажника на мерцедеса на Николай Петров.

1/3 от 40-те кг кокаин в колата на склададжията е с рекордната чистота от 75% Един килограм от дрога с такава чистота се продава за 35 хил. евро. Останалата част, заедно с примесите достигала 10 млн. лв., поясни директорът на СДВР.

По последна информация един грам кокаин в София се продава за 140 лв.

Николай е работил дълго време в чужбина, а скоро пътувал и до Турция. Разследването на МВР и прокуратурата продължава с издирването на други българи, замесени в канала за трафик на кокаин на по-високо ниво от Петров.

В сряда той бе доведен с белезници в съда. Прокуратурата поиска да бъде оставен за постоянно в ареста. 31-годишният мъж поискал да дойде лично, а не да участва по скайп, както се прави от два месеца заради коронавируса. Петров се появи с тъмни дънки и черно шушляково яке. Носеше предпазна маска.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: