Емблематичната сграда на ул. "Раковски" 134 ще се превърне в седалище на Европейската прокуратура

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:25 / 17.08.2022
1937
"Много е вероятно в следващите дни адресът на Европейската прокуратура в България да бъде в град София, ул. "Раковски“ 134". Това обяви министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков, по БНР.

"Тя е празна в момента и няма да има някой, който да бъде изгонен. Следващият етап е кадровото обезпечение на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, за да действат независимо и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не успя да направи“, каза Зарков.

От думите му се разбра, че вчера е подписал писмо до регионалното министерство и областния управител, тъй като сградата е частна държавна собственост и трябва да се предостави целево на Висшия съдебен съвет, който пък да я предостави на европейските делегирани прокурори.

В края на 2017 година етаж от емблематичната сграда бе даден на НФСБ. През 2019 година партия "Воля“ на Веселин Марешки също получи офис там. В сградата беше и централата на СДС, като партията е представена в последните няколко парламента в коалиция с ГЕРБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти
АДФИ проверява 2 министерства и 34 общини след искане на Сметната...
Кметът на Варна със заповед и санкция до 50 000 лева за нарушител...
Откриха обгорени тленни останки на мъжа, обявен за издирване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).