Една от най-влиятелните жени в света получи български паспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:05 / 13.04.2024
111384
Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности според BBC Кимия Ализаде, вече получи български паспорт и ще може да се състезава за България на предстоящите Олимпийски игри в Париж. Така за първи път в историята на българското таекуондо България ще има участник на най-големия спортен форум. Първото изпитание за Кимия, ще бъде европейското първенство, което ще се проведе в началото на месец май в Белград.

Ръководството на БФТ в лицето на председателя Слави Бинев изказва огромна благодарност към всички институции, които бяха ангажирани с изкарването на необходимите документи. По този начин те показаха, че милеят за българския спорт, съобщиха от федерацията.

Бежанката Кимия Ализаде е от Иран и е първата жена в спортната история на тази страна, която печели медал от най-големия спортен форум. Това става в Бразилия на Игрите в Рио в категория до 57 кг. 

Тя дебютира у нас в началото на месец март, когато се включи в турнира "Рамус Оупън", но изненадващо си тръгна със сребърно отличие. 23-годишната таекуондистка се оттегли от финала в категория 62 кг и така отстъпи първото място на канадката Леонарда Андрик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).