ЕК: България не покрива изискванията за въвеждане на еврото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
16:58 / 23.05.2018
4501
България не покрива изискванията за въвеждане на еврото. Това показва доклад на Еврокомисията, представен днес в Брюксел. 

Вицепрезидентът Валдис Домбровскис подчерта, че за да се осигури стабилност има конкретни финансови критерии, които трябва да се покриват от страните, желаещи да приемат еврото.

"Днешният доклад показва, че нито една от 7-те държави, които анализираме, не покрива всички критерии за въвеждане на еврото. Въпреки това България, Хърватия и Швеция не са покрили само едно от изискванията – стабилност на валутния курс. В този смисъл приветстваме работата на българското правителство за влизане в ЕРМ2, което означава да отговорят и на критерия за валутния курс", каза Домбровскис.

В доклад на Европейската централна банка пък е записано, че българското законодателство не съответства на всички изисквания за независимост на централната банка, на забраната за парично финансиране, както и за правна интеграция в евросистемата.

Източник: bTV

Виж коментарите (23)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).