Дянков: След 3-4 години средният българин ще е по-богат от средния грък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
11:58 / 15.11.2012
3383
"Средносрочно България ще се стреми да достигне средно европейските нива на доходи през следващите 5-10 години. В последно време кризата в Европа води до отрезвяване. Само в последното тримесечие гръцката икономика се срива с над 7%, което означава, че след 3-4 г. средният българин ще е по-богат от средния грък". Това обяви финансовият министър Симеон Дянков, който присъства на представянето на последното проучване на Световната банка (СБ) за възможностите на България за златен растеж.

В същото време от международната финансова институция обаче подчертаха, че дългосрочно България има най-бързо свиващото се население в работна възраст. Според прогнозите на експертите на банката то ще се свие с 45% до 2050 година, а броят на възрастните хора, които ще бъдат издържани от все по-малко работещи, драстично ще се увеличи.

В коментар по темата още в сряда вечерта финансовият министър предположи, че демографският проблем ще залегне в критиките на СБ към страната.

Източник: btv


Виж коментарите (27)
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" връща почти 2 милиона лева за месец април
Издирват 57-годишен мъж, изчезнал след скандал 
Бизнесмен: Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г.
В сезона на баловете, експерт с предупреждение
Председателят на Съвета на ректорите: Как да гоним качество, висш...
ЕК: 85% от българите имат собствено жилище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).