Две дами дължат по 100 бона на КАТ заради няколко груби изпълнения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:32 / 29.09.2017
7516
Две дами са рекордьори по брой извършени нарушения на пътя и са натрупвали по около 100 000 лева дългове от актове и фишове към КАТ. Това разкриха от "Пътна полиция", цитирани от "Телеграф". Наред с жените в челната тройка попада и столичанин, също с над 100 бона санкции, които е натрупал, но отказвал да плати. Топджигитите в България са били засичани в нарушения по около 50 пъти. 

Основният им гаф е шофиране с превишена скорост. И тримата нямат шофьорски книжки, понеже са им били отнети заради липса на точки покрай многото нарушения. "Минават на червено, изпреварват неправилно, карат в бус-лентите, говорят по телефона, без колан...", изброяват прегрешенията на джигитите от КАТ. Рекордьорите били дадени от полицията на НАП, за да събере дължимите суми.

"Това обаче на практика е невъзможно, защото не са собственици на нищо, нямат работа и са неоткриваеми", признаха от НАП. През последния месец наред с големите джигити от агенцията опитват да издирят и други 6200 джигити, които са им били предоставени от КАТ в края на август. Ако всички те платят, ще се съберат 420 000 лева - по около 80 лева средно на човек. 

Оказва се обаче, че 40% от тях или 2400 от сочените за нарушители са категорични, че вече са платили и не дължат нито стотинка. Системата на Пътна полиция обаче не е отразила информацията и водачите попадат в регистъра на длъжниците. Те ще трябва да представят документ, че са платили, като доказателство.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).