Държавата залага рекордни приходи за 2019 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:00 / 25.10.2018
3683
Финансовият министър представя Бюджет 2019. Владислав Горанов разясни подробности около сметката на държавата за следващата година. Тази година държавата излиза на плюс. Според министър Горанов към момента е напълно реалистично да се говори за коледни добавки при пенсионерите. С колко и дали – разчетите все още се правят. Ясно е, че ако всичко върви по план, парите ще бъдат изплатени с пенсиите за месец декември.

Колкото до бюджета за следващата година, държавата залага рекордни приходи. Въпреки това и през 2019 г. ще харчим повече, отколкото изкарваме. Така дупката в бюджета ще бъде около 600 милиона лева. Правителството залага по-високи пенсии – средно с 5,7%.

Минималната работна заплата скача до 560 лева, а заплатите на държавните служители се увеличават с 10%, а учителските – с 20%.

"Няма как да очакваме 100% съвпадения на позициите между правителството и синдикатите. Този път обаче сме доста близко спрямо това, което очакват синдикалните членове", заяви Горанов.

"За нас бюджетът за следващата година е по-добър от всички досегашни бюджети, които сме видели в управлението на Бойко Борисов", коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"В 2020 г. бюджетът ще бъде балансиран и като разчет. Нека приемем, че този дефицит е един своеобразен буфер за по-неблагоприятно развитие на икономиката от очакваното", коментира още финансовият министър.

В петък предстои голямото обсъждане на бюджета. Бизнесът обаче остава категорично срещу административното увеличаване на доходите, както и административното увеличаване на максималните осигурителни прагове до 3000 лева.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).