Държавата иска да забрани пушенето на наргиле до 18 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:19 / 30.08.2017
4508
Държавата затяга драстично контрола срещу пушенето на наргиле в заведенията и на обществени места, като целта е то да се забрани за лица под 18 г. В момента употребата на наргиле не е законово регламентирана, а пушенето е хит сред тийнейджърите.

Експертите са категорични, че наргилето трябва да се забрани със закон, тъй като в много отношения е по-вредно и от цигарите. За целта трябва да се преправят три различни закона - за акцизите, за тютюна и за здравето.

На среща в Министерството на здравеопазването днес отделните институции си дадоха срок от 1 месец, в който да се внесат становищата, да се изготвят поправките и след това да се внесат в Народното събрание. За изготвянето на промените ще се черпи опит от други европейски държави, в които употребата на наргиле е забранена, като Полша и Хърватия, например.

Източник: btv


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).