Драма в Истанбул! Неадекватен българин влетя с мачете в турски ресторант и опита да вземе заложници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:28 / 18.01.2020
6697
Български гражданин Милен Бахчеванов (33 г.), снощи в 23.20 часа е влязъл в ресторант в Истанбулския район Байрампаша във видимо неадекватно състояние. 

По данни на очевидци е предизвикал паника сред клиентите там, тъй като е размахвал мачете и е викал и чупел наред в заведението. 

На горният етаж на заведението Бахчеванов се е опитал да държи един от клиентите за заложник. С маси и столове е направил барикада. На мястото пристигнала пожарна кола и със силна струя са се опитали да обезвредят нападателя, ала било безуспешно. 

След като собствениците на ресторанта не успели да усмирят нашенеца, те извикали полиция. Голям брой полицейски екипи са изпратени на местопроизшествието. 

Служителите на реда също не успели да го убедят да напусне. Използван е и сълзотворен газ. След многократни предупреждения нападателят е бил прострелян в крака, за да бъде обезвреден. Оказана му е медицинска помощ на място, след което е отведен в близка болница, но там е починал.  

На мястото на трагедията граждани са заснели с мобилни телефони действията на полицията. 

Един полицай, участвал в операцията, е ранен в ръката. 

Органите на реда са отцепили района и разследването на инцидента продължава.

След инцидента полицейски екипи разпитват клиентите в ресторанта и преглеждат охранителните камери в района.  Предполага се, че Бахчеванов е имал здравословни проблеми. Очевидци твърдят, че нападателя е бил с неадекватно поведение и е възможно да е бил под действието на наркотици, пише 24rodopi.com. 

До тази сутрин, Българското консулство в Истанбул не бе уведомено за трагичния инцидент снощи. 

По данни на турската полиция Милен Бахчеванов е влязъл в Турция на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал до момента. Преди инцидента той е вечерял в друг ресторант и после е дошъл в това заведение. Полицията споменава още, че в личната му чанта е имало Библия, статуя на Богородица и икона на Христос.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).