Дончев: Останаха Синдбад, Малкият Мук и Аладин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:09 / 09.06.2020
5862
"Не трябва земеделският министър да подава оставка". Това заяви в предаването "Здравей, България вицепремиерът Томислав Дончев

Той коментира изтеклия видеозапис, от който става ясно, че някои земеделци са получили повече средства отколкото  са очаквали и се създава съмнение, че се прикриват данни от Европа.

"Логиката е точно обратната, има правило, откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките. Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение. Разговарях с Танева, каза, че нейната реплика е извадена извън контекста", коментира вицепремиерът.

Дончев е категоричен, че дори и в откровен разговор такива реплики не трябва да се казват и допусна, че ще има репутационни последици са страната ни след този скандал. Вицепремиерът сподели, че не се страхува от действията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков и неговите твърдения за корупция при управляващите в приказни форми.

"С приказките трябва да се внимава, защото те съдържат много силни метафори, които невинаги могат да се управляват. Ако говорим за ориенталските приказки – за съжаление там останаха много малко герои – Синбад Мореплавателя, малкия Мук и Аладин", коментира той и допълни, че резултат от тези действия обезателно ще има. Те ще се изразяват в ерозиране на доверието на някои политически фигури.

Попитан за "проветряването" на редиците в ГЕРБ, то той заяви, че имат нови попълнения, но продължават да търсят. "Партията не е нещо различно от това, което са хората в нея. Новите хора означават нови идеи", подчерта вицепремиерът.

"Ако някой от ГЕРБ смята, че е по-добре да работи с г-н Цветан Цветанов - нека го стори.", каза още той и добави, че повечето политически партии са добре за българския гражданин, защото ще може да избира. "Аз лично не общувам с него. Все още той не е казал дали ще прави или не, а вие ме питате дали ГЕРБ ще работи с него", заяви той в отговор на въпрос дали може да се очаква коалиция между Цветанов и Борисов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (315):
23.04.2024 Божков с коментар за обвинението: Прокуратурата вкара делото в съда, за да не мога да се включа в изборите
23.04.2024 Над 250 свидетели са разпитани по делото "Божков"
23.04.2024 Божков се изправя пред съда
01.04.2024 Васил Божков: Никой не е виждал колекцията ми, след като бе конфискувана 
01.04.2024 Васил Божков си връща част от колекцията на стойност 20 млн. лева
30.01.2024 Божков пак на разпит
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).